Kivirähk: SDE uus liider peab olema kõigi liikmete valik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sotsioloog Juhan Kivirähki hinnangul võib Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe vahetus enne valimisi tõsta partei toetust juhul, kui praeguse esimehe lahkumist soovivad kõik erakonna liikmed ja uus parteiliider on kõigi ühine valik.

Kivirähk ütles, et uus parteiliider ei pea olema kõige silmapaistvam tegelane, kuid siiski selline, kellega teised kaasa tulevad, vahendab ERR Uudised.

«Kui selline meeskonna juht puudub, siis ongi nii, et erakonna esimees võib öelda üht ja anda erakonna liikmetele söödu, aga see võib luua hoopis omavärava ja sellest pole kellelegi kasu,» selgitas Kivirähk.

Tema hinnangul ei peaks erakonna liikmed praegu vaidlema selle üle, kelle sotsiaaldemokraatlik programm on ilusam ja parem, vaid tuleks otsida seda, keda kõik aktsepteeriksid mängujuhina, et minna ühtse meeskonnana valimistele.

SDE juhiks kandideerivad praegune esimees Jüri Pihl, Sven Mikser, Helju Pikhof ja Marianne Mikko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles