Vaid iga neljas Eesti elanik käis juubeliaasta üritustel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punklaulupidu.
Punklaulupidu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Uuringu kohaselt on Eesti 90. juubeliaasta üritustele jõudnud ligi veerand Eesti elanikest, kuigi enamiku sõnul on nad riigi sünnipäeva tähistamisest hästi informeeritud.


Värskest TNS Emori uuringust selgus, et juubeliaasta üritustest on osa võtnud 23 protsenti elanikest vanuses 15 kuni 74 aastat ning kasvanud on mitmel üritusel osalenute hulk, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.


Juubeliaasta üritustel mitteosalemise põhjustena on küsitlusele vastanud nimetanud sagedamini ajanappust, ürituste toimumist kodukohast eemal ning eelistust jälgida üritusi televisiooni vahendusel.

Võrreldes möödunud aasta lõpuga on oluliselt kahanenud vähese informeerituse nimetamine juubeliüritustel mitteosalemise põhjusena.


65 protsenti elanikest leiab, et nad on riigi sünnipäeva sündmustest piisavalt informeeritud.


Meeldejäävaimad juubeliaasta üritused on küsitluse kohaselt televisioonis laialdaselt kajastatud üleriigilised ettevõtmised nagu öölaulupidu, vabariigi aastapäeva ja võidupüha paraadid, uue ühekroonise mündi väljaandmine ning punklaulupidu Rakveres.

Võrreldes eelmise aasta lõpuga on kasvanud nende inimeste hulk, kelles vabariigi 90. juubeliaasta tähistamine kutsub esile positiivseid emotsioone.


Juubeliaastaga seotud emotsioone hindas tänavu positiivseteks 92 protsenti vastanud eestlastest ning 90 protsenti muudest rahvustest Eesti elanikest. Mullu detsembris olid need osakaalud vastavalt 86 ja 74 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles