Maanteeameti juhiks kandideerinud Lugna võib saada hoopis kantsleriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Lugna
Lauri Lugna Foto: Tairo Lutter

Avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon esitas maanteeameti peadirektori kandidaadiks peadirektori senise asetäitja Lauri Lugna, kes aga loobus ametisse asumast, sesti siseminister Hanno Pevkur tegi ettepaneku nimetada Lugna hoopis kantsleriks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et valikukomisjon valis maanteeameti uue juhi kandidaadiks Lugna ja esitas tema kandidatuuri ministrile.

«Kahjuks andis Lauri teada, et ta ei ole valmis asuma peadirektori ametisse seoses teise tööpakkumisega. Seega kuulutatakse maanteeameti juhi kohale välja uus konkurss,» märkis ta.

Selle asemel tegi siseminister Hanno Pevkur valitsusele ettepaneku nimetada Lugna hoopis siseministeeriumi kantsleriks.

Leif Kalevi asemel kantsleriks

«Tema hariduslik ettevalmistus ja varasem töökogemus on minu hinnangul vägagi sobivad kantsleri ülesannete täitmiseks,» märkis Pevkur.

«Olen siseturvalisuse valdkonda oma varasemas tööelus väga palju panustanud ja nüüd on õige aeg teha järgmine samm. Maanteeamet andis mulle nii meeskonna juhtimises kui partnerite kaasamises palju uusi kogemusi, mis aitavad mind kindlasti ka kantsleri töös,» ütles Lugna.

Enne valitsuse poolt ametisse nimetamist peab oma hinnangu Lugna sobivuse kohta andma ka riigikantselei juures tegutsev tippjuhtide valikukomisjon. Pevkur loodab, et vajalikud toimingud saavad tehtud kuuga ning uus kantsler võiks ametisse asuda juba augusti esimeses pooles.

Eelmine kantsler Leif Kalev esitas aprillis lahkumisavalduse pärast seda, kui «Aktuaalne kaamera» paljastas, et siseministeerium määras Euroopa rändevõrgustiku kontaktpunktiks konkursita Tallinna Ülikooli ja seda rahastatakse 200 000 euroga aastas. Samal ajal on siseministeeriumi kantsler Leif Kalev Tallinna Ülikooli professor ja sama õppeasutuse riigiteaduste instituudi endine juht. Projekti kontaktisik Tallinna Ülikooli juures on Mari-Liis Jakobson, kes on ühtlasi kantsler Leif Kalevi abikaasa.

Siseministeeriumi kinnitusel oli kantsler Leif Kalev juba varasemalt rääkinud plaanist amet maha panna, kuid meediaskandaal kiirendas seda.

Leif Kalevi viimaseks tööpäevaks oli 15. juuni, tema kohuseid täidab hetkel asekantsler Kaia Sarnet.

Lauri Lugna oli varem siseministeeriumi varade asekantsler kuni aastani 2012. Alates 2013. aastast on ta maanteeametis peadirektori asetäitja.

Lugna on lõpetanud Tartu Ülikooli avaliku halduse erialal ja omandanud magistrikraadi Euroopa poliitika ning sotsiaalteaduste alal Belgias, Leuveni Katholike Universiteitis. Lisaks on Lugna osalenud politoloogia ja turvalisusõpingutes Soomes Tampere Ülikoolis. Lugna on abielus ning tal on kolm last.

Seega tuleb maanteeametil hakata nüüd otsima lisaks peadirektorile ka tema asetäitjat. Riigisekretär kuulutas juba eile õhtul välja avaliku konkursi maanteeameti peadirektori ametikoha täitmiseks. Avaldusi oodatakse 3. augustini.

Maanteeamet juhi ja asejuhita

Veel kolmapäeval oli potentsiaalseid kandidaate kolm ning tippjuhtide valikukomisjon vestles nende kõigiga. Neist valitigi välja Lugna.

Maanteeameti peadirektori kohale kandideeris üldse kokku üheksa inimest.

Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson esitas 30. aprillil majandus- ja kommunikatsiooniministrile lahkumisavalduse. Adamsoni tööleping lõppes 31. mail.

«Ma loodan väga, et ta (uus juht – toim) võiks tulla maja seest, sest see meeskond teeb head tulemust praegu, aga selle valiku peab lõplikult tegema minister,» ütles Postimehele Aivo Adamson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles