Tsahkna kohtus mõlema võrdõigusvoliniku kandidaadiga

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Toomas Huik.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna pole veel otsustanud, kas uueks võrdõigusvolinikuks sobiks Liisa Pakosta või Christian Veske, kuid on kohtunud nende mõlemaga.

«Kohtusin kolmapäeval mõlema mulle esitatud kandidaadiga eraldi,» kinnitas Margus Tsahkna (IRL), kes lubas otsuse lähiajal teha.

Postimehe andmetel on Tsahkna häiritud sellest, et kandidaatide nimed lekkisid enne meediasse, kui jõudsid ministrini. Kandidaadid valis välja sotsiaalministeeriumi personaliosakond kaasates erinevaid valdkonnaeksperte.

Minister soovib seetõttu enne valiku tegemist ülevaadet, miks ja kuidas esitati talle kandidaatideks just Veske ja Pakosta. Viimane on Tsahkna erakonnakaaslane.

IRLi esimehe Tsahkna erakonnakaaslane Liisa Pakosta oli riigikogu eelmise koosseisu liige, praegu on ta Tallinna linnavolikogu saadik. Christian Veske töötab praegu Leedu pealinnas Vilniuses tegutseva Euroopa Soolise Võrdõiguslikkuse Instituudi nõunikuna.

Pakosta sõnul pelgas ta huvide konflikti ja kaalus ka oma kandideerimisavalduse tagasivõtmist, kui selgus, et voliniku ametisse nimetamise otsuse langetab tema erakonnakaaslasest minister.

«Tuletan meelde, et volinikukonkurss kuulutati välja eelmise sotsiaalkaitseministri, sotsiaaldemokraat Helmen Küti ajal. Tehniliselt vaadates on väga kahju, et Kütt ministrina ei jätkanud, siis oleksid teatud teemad ära jäänud. Otsustasin avaldust siiski mitte tagasi võtta, kuna selleks pole otsest põhjust. Mina ei ole selles süüdi, et otsuse langetab mu erakonnakaaslasest minister,» lausus Pakosta.

Pakosta kinnitusel astub ta valituks osutudes IRList välja. «Kuna tegemist on sõltumatu ametikohaga, kinnitasin juba kandideerimisdokumente esitades, et lahkun valituks osutudes erakonnast.»

Sotsiaalministeeriumi korraldatud konkursile võrdõiguslikkuse voliniku kohale laekus tähtajaks 28 kandideerimisavaldust.

Praeguse võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi viieaastane ametiaeg lõpeb 2. oktoobril. Sepper ise uuesti sellele kohale ei kandideeri, kuna soovib pühenduda akadeemilisele tegevusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles