Vao pagulased on täna külast väljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, kui tsiklimehed korraldavad ühissõidu Vao külla kohalike toetuseks, on pagulaskeskuse elanikud üle Eesti laiali ekskursioonidel. 

Vao pagulaskeskuse juht ütles Postimehele, et kogu majarahvas on täna üle Eesti laiali ekskursioonidel. Kes läheb vaimulikule laulupeole, kes Ukraina kultuurikeskusesse, kes vabaõhumuuseumisse, loomaaeda või järve äärde. Terve päev on neil tegevusi täis planeeritud ja pagulaskeskusse tagasi jõutakse alles õhtuks. 

Facebooki grupi Tsiklirahvas algatusel toimub täna mootorratturite grupisõit Vao külla, et avaldada toetust külarahvale ja osaleda ratsaüritusel. Sõidus osalemiseks oli end registreerinud üle tuhande inimese.

Tallinnasse Järve keskuse juurde oli enne kella 10 kogunenud umbes 100 inimest, kes plaanisid mootorratastega Vao külla sõita.

Kohapeal olnud Postimehe reporteri Nele-Mai Olupi sõnul olid mehed oma sõnul positiivselt meelestatud ja lootsid, et vihma ei saa. Nad ütlesid, et lähevad ratsaüritusele ja toetama Vao küla rahvast. Väga paljud aga keeldusid ajakirjanikuga rääkimast, öeldes, et meedia pöörab nende sõnad nende endi vastu.

Kohal oli ka politsei, Põhja prefektuuri välijuht ütles, et loodab, et vahejuhtumeid ei teki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles