TV3: raamatupidajat süüdistatakse ligi 400 000 krooni varguses

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalkindlustusamet aitab erinevate rahasummadega iga aasta tuhandeid inimesi. Prokuratuur süüdistab nüüd aga üht ameti nüüdseks juba endist raamatupidajat enese aitamises üldsegi mitte seaduslikul moel - nimelt olevat raamatupidaja 77 pangaülekandega kandnud enda arvele ligi 400 000 krooni.

«Minu isiklikus praktikas sellist asja ei ole varem olnud ja mulle ei meenu ka,» tunnistas riigiprokurör Triin Bergmann TV3 «Seitsmestele uudistele». «Tegemist ei olnud lihtsakoelise skeemiga».

Sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juhi Elve Tontsi sõnul tuli ameti töötajatele vargus suure üllatusena.

«Kohe järgmisel päeval eemaldati ta oma tööülesannetest ja saadeti sinna meie siseaudit,» rääkis Tonts. Tema usub, et kuna vargus pandi toime aasta esimestel kuudel, siis ei olnud siseaudit oma kontrolliga lihtsalt nii kaugele veel jõudnud.

Endist raamatupidajat ootab süüdimõistmise korral kas rahaline karistus või vangistus kuni viis aastat. Harju maakohus arutab kriminaalasja kokkuleppemenetluse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles