Kohus ei külmutanud TTÜ rektorivalimiste protsessi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks valimise pressikonverents
Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks valimise pressikonverents Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohus ei rahuldanud Aaviksoo TTÜ rektoriks valimise otsuse kohtus vaidlustanud töötajate taotlust külmutada kohtuvaidluse ajaks praegune olukord.

TTÜ töötajad Tanel Kerikmäe, Archil Chochia, Raivo Vilu ja Sandra Särav esitasid Harju maakohtule hagi Jaak Aaviksoo valimist puudutava kuratooriumi otsuse tühisuse tuvastamiseks. Maakohus keeldus asja menetlusse võtmast põhjendusega, et tegemist võiks olla halduskohtule alluva vaidlusega. Sellele määrusele esitasid töötajad määruskaebuse ja taotlesid, et kuni kohtuotsuseni külmutataks praegune olukord.

«Kohus jättis hagi tagamise taotluse rahuldamata, kuna ei tuvastanud hagejate või avalikkuse seadusest tulenevate õiguste või huvide rikkumist,» lausus Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots.

Hagejate esindaja, vandeadvokaat Piret Blankin ei välistanud, et vaidlus jõuab riigikohtuni.

TTÜ 11-liikmeline kuratoorium valis 22. mail uueks rektoriks Jaak Aaviksoo ning koguneb rektori ametisse nimetamist arutama tuleval teisipäeval.

Kui kuratoorium Aaviksoo rektoriks kinnitab, astub ta viieks aastaks ametisse 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles