Pevkur ja Laasi pidasid kõnepuldis sõnasõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laasi
Lauri Laasi Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Sotsiaalminister Hanno Pevkurile ei meeldinud, kuidas Keskerakonna liige Lauri Laasi täna riigikogus tema vastust keerutas ja andis sellest kõnepuldis selgelt teada.

Keskerakondlane Aivar Riisalu soovis Pevkurilt teada, kuidas kavatsetakse käituda siis, kui meeleheitele aetud inimesed hakkavad näljamässe korraldama, sest tuhande krooniga ei suuda keegi ära elada.

«Mis puudutab mässusid, siis sellega tegeleb Eesti riigis politsei, ma nagu selle koha pealt midagi ei ütleks,» ütles Pevkur esmalt.

Seejärel tõstis minister esile, et keskmine toimetulekutoetus on täna ühe avalduse kohta umbes1 900 krooni.

Seepeale läks kõnepulti Lauri Laasi, kes väitis, et sotsiaalminister lubas murtud inimeste vastu saata politsei.

«Nagu me äsja kuulsime sotsiaalministri suust, et inimesed, kes on vastu seina surutud ja lõpuks murduvad, võivad saada politseilt lihtsalt nuuti,» väitis Laasi. «Nagu te kuulsite, inimestega, kes on sattunud hätta, tegeleb edaspidi Eestis politsei.»

Pärast Laasi sõnavõttu läks kõnepulti tagasi Pevkur, kes noomis riigikogulast tema sõnade moonutamise eest.

«Kogu austuse juures, palun ärge tõlgendage mu sõnu valesti. Mina pole öelnud, et Eestis tegeleb vaestega politsei. Seda esiteks,» sõnas Pevkur. «Teiseks see, et sellist demagoogilist juttu on ikka piinlik ausalt öelda kuulata. Kui teil on mingeid sisulisi etteheiteid, siis palun.»

Pevkur lisas, et ei ole aus Eesti inimeste, Eesti tööinimeste ja kõikide teiste suhtes rääkida sellist juttu, et me oleme katastroofi äärel.

«Palun vaadake natukene üldist statistikat ja vaadake natukene ümberringi maailmas ka ringi! Eesti ei ole mingi eriline oaas, kus kõik on väga halvasti. Vaadake kas või meie lähinaabreid, ka seal näete, et ka seal on probleemid,» jätkas Pevkur. «Jah, majanduskriis mõjub ühiskondadele laastavalt. Jah, mõjub. Ka Eestile mõjus. Aga Eesti tuleb sealt välja. Vaadake kas või viimaseid numbreid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles