Uppunute otsinguid Narva-Jõesuus takistas tuul

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Narva-Jõesuu rannas reedel kadunuks jäänute otsinguid merel takistas eile tuul, täna otsingud jätkusid.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Indrek Püvi kommentaar esmaspäeva õhtul:

«Merel teostatakse süsteemselt perioodilisi otsinguid, kontrollimaks õnnetuse ala. Praeguseks on erinevaid vahendeid ja meetodeid kasutades läbi otsitud kogu jõesuudme ala, rannikuala kolme miili ulatuses ja kaldaala. Selleks  kasutati PPA kaatrit, sonarit, samuti teostati otsinguid kaldalt jalgsi-, auto- ja ATV-patrulliga. 6. juulil jätkati otsinguid merel ja jõe suudmealal kaatriga ning patrullidega kaldaalal. Edasise sonari kasutamise üle otsustame jooksvalt vastavalt ilmastikuoludele. Esmaspäeval oli kavas laiendada otsinguala sonariga, kuid ilmaolud seda ei võimaldanud.  

Otsingutesse on kaasatud Narva kordoni piirivalvurid ja Narva-Jõesuu teenistuskoha piirivalvurid. Antud juhtumi kohta on alustatud ka kriminaalasi, juurdlust viib läbi Narva politseijaoskond.»

-----

Püvi ütles, et eile oli tugev tuul ning see takistas tuukrite sukeldumist ja sonariga töötamist merel. «Kui ilm lubab, siis saame otsingutöödega aktiivsemalt jätkata, samuti veelkord kontrollime piirkonda kaatriga,» lausus Püvi.

Politsei jätkab ka partullidega kaldalt otsimisega. Venemaa poolel otsib kadunuid Vene Föderatsiooni piirivalve.

Narva-Jõesuu linnavalitsuse korrakaitse- ja keskkonnaspetsialist Andrei Palmberg rääkis Kuku raadiole antud intervjuus, et õnnetuse toimumiskohas saavad kokku jõgi ja meri ning see teeb ujumise raskemaks. See on ka valveta rand ja seal on suplemine keelatud, veidi eemal on ka valvega supelrand. Palmberg osutas, et reedel oli vetelpäästetornis üleval kollane lipp.

«Viimase 15 aasta jooksul on see teine kord, kui õnnetus juhtub,» ütles Palmberg. Tema sõnul uppus seal viimati umbes kümme aastat tagasi üks inimene. 

Neli inimest jäid Narva-Jõesuu supluskohas kadunuks reede õhtul. 49-aastase meesterahva kadumisest anti teada veidi pärast kella 18, 31-aastase mehe ja kahe 10-aastase tüdruku kaduma jäämisest teatati umbes tund aega hiljem. Laupäeva hommikul teatas Vene Föderatsiooni piirivalve, et õnnetuspaiga vastas Venemaa poolselt kaldalt on leitud 10-aastase tüdruku surnukeha, kes ilmselt on üks uppunutest. 

Juhtumi täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles