Televisiooni kuldajastu sai läbi

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored vaatavad-kuulavad telekanali või raadiojaama etteantud programme järjest vähem.
Noored vaatavad-kuulavad telekanali või raadiojaama etteantud programme järjest vähem. Foto: Jens Honore / Scanpix

Alles see oli, kui vanemate põhimureks oli laste liigne telerivaatamine. See asendus aga läinud kümnendil kaeblemisega arvutis istumise üle ja viimasel ajal juba nutitelefonide buumiga.

Tegelikult kahanes 11 aastaga uuringufirma TNS Emor andmetel telerivaatamine ja raadiokuulamine ka kõigi vanuserühmade peale kokku, ehkki esimene vaid kaheksa minutit – 2003. aasta keskmiselt kolmelt tunnilt ja 48 minutilt kolmele tunnile ja 40 minutile päevas. Raadiotegijail on aga rohkem põhjust muretseda – kui 2003. aasta kevadkvartalis kuulati raadiot keskmiselt neli tundi ja 23 minutit päevas, siis mullu kevadel vaid kolm tundi ja 39 minutit. Tervelt kolmveerandtunni jagu vähem kuulajaid!

Nagu juba öeldud, on 15–24-aastaste Eesti noorte hulgas nende näitajate vähenemine märksa kiirem – telerivaatamine kahelt ja poolelt tunnilt tunnile ja 44 minutile ning raadiokuulamine kolmelt ja poolelt tunnilt vähem kui kahele tunnile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles