Renoveeritud Narva-1 piiripunkt avatakse kahe nädala pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva-1 uus piiripunkt on juba peaaegu valmis ning selle avamine on kavas kahe nädala pärast, 20. juulil, kirjutab Põhjarannik.

Enamik töid on juba valmis: hoone on püsti, sildid üles pandud, paigaldatud on tõkkepuud, piirded, liiklusmärgid, viidad ja tähised ning valgusfoorid.

Uues piiripunktis on riiki sisenemiseks varasema kahe asemel neli sõidurada, riigist välja aga viib vaid üks sõidurada. «Selline lahendus on loodud just Narva piiripunkti senist koormust ja vajadusi silmas pidades ning selle lahendusega tagatakse Eestisse saabuvate sõidukite parem teenindamine,» kommenteeris Narva piiripunkti juht Üllar Kustala.

«See, et riigist viib nüüd välja vaid üks sõidurada, ei vähenda terminalis kontrollkohtade arvu,» lisas ta.

Kohti sõidukite kontrollimiseks on riigist välja viival suunal nüüd kuus. Peale selle on eraldatud spetsiaalne rada bussidele ning nüüdsest saab teenindada kuni kolme bussi korraga.

Narva uut maanteepiiripunkti ehitab AS Oma Ehitaja. Uue piiripunkti üleandmise esialgne tähtaeg oli 19. jaanuar, ent selleks ajaks oli tehtud vaid ligikaudu kaks kolmandikku töödest.

Peaaegu poole aasta pikkune viivitus tekkis ehitusplatsil juba 2014. aastal, kuna avastatud arheoloogiliste leidude tõttu tuli läbi viia täiemahulised ja aeganõudvad arheoloogilised uuringud ning selleks ajaks tuli ehitustegevus mitmes töölõigus ajutiselt peatada.

Narva uue maanteepiiripunkti ehitus läheb maksma ligikaudu 8,2 miljonit eurot, sellest 6,7 miljonit kulub ehitustöödele. Töid rahastatakse Eesti- Läti-Vene piiriülese koostöö programmi projektist «Ivangorodi ja Narva piiriületuspunktide kompleksne rekonstrueerimine».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles