Üle poole aasta möödas: röövitud meheni viivaid niidiotsi pole ikka

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes, millest rööviti mees.
Mercedes, millest rööviti mees. Foto: Tiit Reinberg/Järva Teataja

Avalikkusel hakkab vaikselt meelest minema, et mullu ööl vastu 5. detsembrit toimus Eesti põhimaanteel väidetavalt inimrööv, sest pole niidiotsi, mis kadunud meheni viiks ja endiselt pole ka ühtegi kahtlustatavat.

«Kahjuks pole selliseid arenguid, mis oleks viinud kadunud mehe leidmise või kahtlustuse esitamiseni. Uurimist jätkatakse,» kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Ööl vastu 5. detsembrit liikus Järvamaalt Tallinna suunas hõbedane sõiduauto Mercedes Benz, mida juhtis 40ndates naisterahvas.

Vabaabielus olev paar, kelle püsiv elukoht asub Kesk-Eestis, oli väidetavalt südaöö paiku teel Tallinnas elavate tuttavate juurde, kui pidi oma vanemat tüüpi Mercedese sõiduauto Ardu lähistel ootamatult kinni pidama.

Autoroolis olnud naise jutu järgi jättis ta auto seisma, sest arvas ees olnud musta maasturit abi vajavat. Sellest väljunud kaks meest tõmmanud Kajar Paasi Mercedesest ootamatult jõuga välja ja viinud minema. Nii väidab naine.

«Auto seismajäämine oli rahumeelne ja roolis olnud naisterahvas arvas, et tegemist on eesoleva auto rikkega. Pigem arvati, et palutakse mingit abi,» kirjeldas Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass.

Seejärel leidis esialgsetel andmetel aset tulistamine, milles sai viga naine. Maasturis viibinud kaks meest võtsid Kajar Paasi endaga kaasa.

Naine keeras Mercedese nina tagasi Paide poole ja naasis koju. Umbes kuus tundi pärast väidetavat inimröövi sõitis ta ise Paide haiglasse, sest oli avastanud endal keha piirkonnas kuulihaava.

Naise sõnul ei saanud ta mehe röövimise hetkel isegi aru, et keegi teda tulistas. Kuulihaava olevatki ta avastanud alles kodus ja siis kohe haiglasse läinud.

Röövitud mehe sugulased on kinnitanud, et tegemist on väga ühtehoidva paariga ning välistasid peretüli.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad vabaduse võtmist seadusliku aluseta ja tapmise katset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles