Keevallik ei näe võimalust rektorina jätkata

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Keevallik
Andres Keevallik Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) praegune rektor Andres Keevallik ütles, et ei pea võimalikuks jätkata rektorina veel aasta, sest lisaks sellele, et ülikool vajab uut verd, on tal tekkinud küllastustunne.

Ülikooli praegune rektor Andres Keevallik viibib puhkusel. «Lugesin, et ei õnnestunud kahjuks kokku leppida rektori kinnitamises ja neli kuratooriumi liiget astusid tagasi,» ütles Keevallik, et hoiab end teemaga kursis.

Keevallik rääkis, et kuna kuratoorium muutus töövõimetuks, siis võib-olla ei olegi paremat lahendust, kui astuda tagasi.

«Ka ülejäänud liikmetel on nüüd mõtlemiskoht, aga tehnikaülikooli poolelt me oleme valinud väärikad liikmed. Neid on viis ning meil oli väga tugev konkurents – üle kümne kandidaadi. Välja valiti väga autoriteetsed ja soliidsed inimesed. Kõik neist ei mõtle ühtemoodi, aga nii see elu on,» selgitas Keevallik.

TTÜ on kuratooriumisse valinud keemiaõppejõud Margus Lopi (Aaviksoo vastu) ja Andres Öpiku, sotsiaalteaduste professori Rainer Katteli (Aaviksoo vastu), endise finantsdirektori Ardo Kamratovi ja mehaanikaprofessori Renno Veinthali.

«Mina ei näe, et nad peaksid tagasi astuma,» ütles Keevallik.

Valitsuse poolt on määratud kuratooriumisse samuti viis liiget (Toomas Luman, Robert Kitt, Sandor Liive, Anneli Heinsoo, Heiti Hääl), kellest kõik peale Heiti Hääle esitasid täna haridus- ja teadusminister Jürgen Ligile avalduse tagasiastumiseks.

Üks liige (professor Mart Saarma) on esitatud kuratooriumisse Eesti Teaduste Akadeemia poolt.

Keevallik arvas, et kui valitsus otsustab omalt poolt määrata uued liikmed, siis jätkab kuratoorium sealt, kuhu pooleli jäi. «Siis on uuesti otsustada, kas nad kinnitavad Aaviksoo või määravad kohusetäitja kuni aastaks.»

Keevallik selgitas, et kuratoorium võib määrata juba lihthäälteenamusega ametisse rektori asetäitja. Siis ei ole enam nõutav 2/3 häälteenamust.

Kiire uue arengukava tõttu

«Ega see väga hea variant ülikooli heaks ei ole, sest me peame uuesti tegema oma arengukava, mis on väga oluline. See peaks olema valmis aasta lõpul.»

Keevallik peab mõeldamatuks, et ta ise aasta veel rektorina jätkaks. «Ma tänasel päeval ei pea seda võimalikuks, ma arvan, et on vaja värsket verd. Viimased kuud on tekitanud ka küllastustunde, kahetsusväärselt on need asjad nii läinud.»

Samas lisas ta, et ülikool töötab edasi ja tänavu oli ajaloo suurim arv sisseastumisavaldusi. «Kui mõnele jääb väljastpoolt mulje, et ülikool on ka töövõimetu, siis nii see ei ole.»

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) kuratoorium kogunes täna otsustama, kas kinnitada skandaali saatel uueks rektoriks valitud Jaak Aaviksoo ametisse või kuulutada valimised nurjunuks.

Veidi enne kella 13 teatas ülikool, et TTÜ kuratoorium kinnitas päevakorda ainult rektori kohusetäitja määramise, ka selle punkti arutelu katkestati.

Neli kuratooriumi liiget esitas haridus- ja teadusministrile tagasiastumisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles