President Ilves ei puhka üheksandat aastat järjest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Elmo Riig / Sakala

Nagu kõigil varasematel aastatel, ei kavatse president Toomas Hendrik Ilves ka sel aastal puhkust võtta, puhkuse asemel rahalise hüvitusega on leppinud ka varasemad Eesti presidendid.

President Ilvese puhkusehüvitis on 6026 eurot aastas 35 päeva eest.

«Ei president Lennart Meri, president Arnold Rüütel ega ka president Toomas Hendrik Ilves ole riigipeana puhkust kasutanud,» ütles presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert Postimehele.

 «Kõik riigipead alates 1992. aastast on lähtunud põhimõttest, et Vabariigi Presidendi ametiaeg ja puhkus pole ühitatavad. Riigipea on riigipea 365 või 366 päeva aastas,» lausus Pert.

Tema sõnul on lisaks sellele põhimõttele oleks presidendi puhkusele minekul ka mitmed praktilist laadi probleemid. «Näiteks, kui Vabariigi President ei saa täita oma ülesandeid, siis seaduse järgi täidab neid riigikogu esimees, kelle volitused parlamendis peatuvad. Kuna aga riigikogu peab olema 101-liikmeline, siis peab parlamenti minema asendusliige jne.»

«Niisiis, iseseisvuse taastanud Eestis ei ole ükski riigipea puhkust välja võtnud ning ametiaja lõppemisel on nad kõik saanud seadusega ettenähtud korras kasutamata puhkuse eest hüvitist,» lausus Pert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles