Sulling ei kaalu välisministri kohta

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eelmises valitsuses väliskaubandus- ja ettevõtlusministrina töötanud ja praegu riigikokku kuuluv reformierakondlane Anne Sulling kinnitas täna Postimehele, et ei kaalu välisministri kohta.

Sulling ütles Postimehele, et jagab president Toomas Hendrik Ilvese seisukohta, et praegusel hetkel vajab Eesti laia silmaringi ning suure välissuhtluse kogemusega välisministrit, kes suudab meie ees seisvate julgeoleku- ja majandusprobleemide lahendamisel rahvusvaheliselt kaasa rääkida.

«Oma tugevusi näen kitsamalt välismajanduse valdkonnas. Seetõttu ei kaalu ma välisministri kohta,» kinnitas ta.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas on varem öelnud, et arvestab uue välisministri kandidaadi valikul mitut aspekti. «Üks asi, mida on ka varasemalt tõsiselt olulise plussina arvestatud, on valijatelt saadud mandaat,» ütles ta eelmisel neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Samas on tema sõnul ka oluline, et uus minister oleks valdkondlikult tugev ekspert. «Meil on julgeolekuolukord, mis eeldab ka valdkonna tundmist või vähemalt võimekust sellesse teemasse väga kiiresti sisse elada, nii et neid asju, mida kaaluda, on mitu,» ütles Rõivas ja lisas, et ei kavatsegi seepärast otsusega liigselt kiirustada.

Reformierakonna juhatus koguneb Rõivase ettepanekut arutama reede hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles