Kammerkoor alustab hooaega uue juhiga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Reuss.
Daniel Reuss. Foto: Mihkel Maripuu

Kontserdiga täna, Arvo Pärdi 73. sünnipäeval, alustab Rakvere Kolmainu kirikus oma järjekordset hooaega Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Vastselt ametisse astunud peadirigendina juhatab koori hollandlane Daniel Reuss. Kavas on Pärdi «Magnificat» ja Joseph Haydni «Stabat Mater».


13. septembril laulab koor Narva Aleksandri Suurkirikus «Maarjalaulude festivalil J. S. Bachi ja Haydni teoseid ning Tallinnas avatakse hooaeg pühapäeval, 14. septembril metodisti kirikus. Kavas on Bachi «Magnificat» D-duur ja Haydni «Stabat Mater».



EFK peadirigendi ja kunstilise juhina jätkab Daniel Reuss aastatel 2001–2007 sellel positsioonil tegutsenud inglase Paul Hillieri tööd.



Reuss on olnud Cappella Amsterdami peadirigent ja aastatel 2003–2006 ka Berliini RIAS Kammerkoori peadirigent. Teda on pärjatud mitmete rahvusvaheliselt tunnustatud plaadiauhindadega ning tema juhtimisel on valminud heliplaate plaadifirmale Harmonia Mundi.



Eesti Filharmoonia Kammerkoori viimase aja tähelepanuväärseimad saavutused on samuti seotud salvestustega plaadifirmale Harmonia Mundi. Oktoobris ilmub selle plaadimärgi all maailmalaiuselt Toivo Tulevi autoriplaat, millel juhatab koori Paul Hillier.


Novembris ootab Eesti Filharmoonia Kammerkoori eest USA turnee koos Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkestriga. (PM)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles