Pentus-Rosimannus uuest ministrist: olen peaministrile oma eelistuse öelnud

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentus-Rosimannus teatas tagasiastumisest eelmisel nädalal.
Pentus-Rosimannus teatas tagasiastumisest eelmisel nädalal. Foto: Jaanus Lensment

Viimaseid päevi välisministri ametis olev Keit Pentus Rosimannus tunnistas oma lahkumisintervjuus Postimehele, et on peaminister Taavi Rõivasele oma eelistuse edasi andnud. Postimehe andmetel toetab ta uue ministrina ministeeriumi praegust asekantslerit Marina Kaljuranda.

Küsimusele, kas talle on teada, kes saab uueks välisministriks, vastas Pentus-Rosimannus, et see ei saa olla kellelegi päriselt teada enne, kui Reformierakonna juhatus on peaministri esitatavale kandidaadile oma heakskiidu andnud ja ka muud vajalikud protseduurid on läbitud.

Küll kinnitas praegune minister, et eelistus on tal olemas. «Olen oma eelistuse öelnud peaministrile ja tollele inimesele endale ja ei pea heaks tavaks seda lehes kuulutada,» ütles Pentus-Rosimannus.

Küsimusele, kas tegu oli Kaljurannaga, vastas ta: «Kummardan teie järjekindluse ees, aga oodake reede ära. Ettepaneku teeb peaminister, mitte keegi teine.»

Pikka intervjuud Pentus-Rosimannusega tema töö, tuleviku, kohtusaaga, valitsuse ja Reformierakonna tervise kohta saab lugeda juba täna hilisõhtul Postimees Plussist või homsest paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles