Rahva Ühtsuse Erakond sai Ojulandilt ja Kägult suuri annetusi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Riigikogus esindamata Rahva Ühtsuse Erakond sai poole aastaga veidi üle 44 000 euro annetusi, millest kaks kolmandikku tuli erakonna juhtfiguuridelt Kristiina Ojulandilt ja Raimo Kägult.

Mullu sügisel loodud erakonna tulud ulatusid tänavu esimesel poolaastal 45 481 euroni, sellest 44 100 eurot laekus annetuste ja 1381 eurot liikmemaksuna, selgub erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kodulehel avaldatud andmetest.

Suurima panuse andis Rahva Ühtsuse Erakonna volikogu esimees Raimo Kägu, kes annetas parteile 19 900 eurot ja maksis lisaks veel kolm eurot liikmemaksu. Tema elukaaslane, erakonna esimees Kristiina Ojuland andis erakonnale poole aastaga kokku 10 005 eurot, millest 9999 eurot moodustasid annetused ja kuus eurot liikmemaks.

1475,5 euroga toetas parteid juhatusse kuuluv Pavo Raudsepp, 1355 euroga riigikogu valimistel kandideerinud Veronika Isberg ja 1177 euroga samuti valimistel osalenud Andrea Green. 1142 eurot andis Rahva Ühtsuse Erakonnale parteisse kuuluv Richard Anthony Snaith.

Kokku toetas erakonda kuue kuu jooksul suuremate või väiksemate summadega 111 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles