Õiguskantsler uurib mustlaste väidetavat diskrimineerimist hariduses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlaslaste diskrimineerimise teema on praegu kogu Euroopa tähelepanu keskpunktis.
Mustlaslaste diskrimineerimise teema on praegu kogu Euroopa tähelepanu keskpunktis. Foto: SCANPIX

Kuuldused mustlaste diskrimineerimisest kooli valikul pani tegutsema õiguskantsler Indrek Tederi, kes asus uurima romade võimalusi Eestis haridust omandada.

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper tõstatas möödunud nädalal konverentsil «Erinevus rikastab» peetud ettekandes mustlaste hariduse kättesaadavuse teema.

Tema sõnul on Valgamaalt tulnud vihjeid, et roma lapsed on paigutatud erivajadustega laste koolidesse, kuigi nad ei peaks seal olema ehk siis eeldatakse, et etnilise kuuluvuse tõttu ei saa nad tavakoolis hakkama.

See küsimus pani tegutsema ka õiguskantsler Indrek Tederi.

Õiguskantsleri avalike suhete nõuniku Jaana Padriku sõnul on Indrek Tederil käimas menetlus, uurimaks romade etnilisse gruppi kuuluvate laste võimalusi omandada Eestis haridust, mis oleks neile sobiv ja võtaks arvesse nende kultuurilist eripära.

Kuna hetkel on menetlus veel pooleli, ei saa Padrik täpsemaid üksikasju menetluse kohta veel avaldada. «Õiguskantsler kujundab oma õigusliku lõppseisukoha menetluse lõppedes,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles