Eestit külastas USA Euroopa vägede logistika väejuhatuse ülem

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralmajor Duane A. Gamble (keskel)
Kindralmajor Duane A. Gamble (keskel) Foto: defenseimagery.mil

Tapa sõjaväelinnakut külastas täna Eestis visiidil viibinud Ameerika Ühendriikide Euroopa vägede logistika väejuhatuse ülem kindralmajor Duane A. Gamble, et tutvuda tema alluvuses teenivate üksuste tegevusega Eestis.

Tapa linnakus võttis kindrali vastu kaitseväe toetuse väejuhatuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe. Pärast ringkäiku sõjaväelinnakus vestles kindralmajor Gamble ka seal tegutsevate ameerika sõjaväelastega, teatas kaitseväe peastaap oma pressiteates.

Samuti käis kindralmajor Gamble kaitseväe keskpolügoonil, kus USA 15. pioneeripataljoni 902. kompanii pioneerid andisd ülevaate oma ehitustöödest - valmiva tankitee rajamisest, viimistlusjärgus olevatest barakkidest.

«Külaskäik oli väga kosutav. Hea on näha edukat koostööd kahe riigi vahel ja seda erinevatel üksuste tasanditel,» ütles kindralmajor Gamble. «Samuti olen rahul siin paiknevate USA üksuste tegevuse ja motivatsiooniga. Üksused naudivad siin täidetavaid ülesandeid.»

Kaitseväe teatel külastas kindralmajor sarnaselt Eestile sel nädalal ka Lätis ja Leedus paiknevaid tema alluvuses olevaid Ameerika Ühendriikide üksuseid.

Praegusesse ametisse asus kindralmajor Duane A. Gamble tänavu 24. juunil. Tema juhitav väejuhatus vastutab kogu Ameerika Ühendriikide Euroopa kontingendi logistilise, transpordialase, lahingulise ja rahandusliku poole tagamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles