Välisminister rääkis India suursaadikuga laevakaitsjate koju lubamisest

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus kohtus täna Tallinnas India suursaadikuga Eestis Ashok Kumar Sharmaga, et edastada talle veelkordselt Eesti tungiv soov lubada Indias kinnipeetud 14 Eesti kodanikku koju.

Välisminister Pentus-Rosimannuse sõnul on kujunenud olukord meeste ja nende perede jaoks ebainimlik ja kannatavad nii laevakaitsjad kui ka nende lähedased. «Indial on võimalik lubada mehed protsessi ajaks koju Eestisse, kus neil on pered ja loomulikult ka nende elutingimused oleks paremad. Seda Indialt soovime,» sõnas välisminister.

Pentus-Rosimannuse sõnul on Eesti ja India suhted olnud varasemalt head, kuid mõlema riigi huvides on, et suhteid juba ligi kaks aastat varjutav juhtum saaks lahenduse.

Eesti suursaadik New Delhis andis 6. juulil India välisministeeriumile üle Pentus-Rosimannuse kirja India välisministrile. Kirjas pöördus Eesti välisminister India kolleegi poole, et India lubaks laevakaitsjad protsessi ajaks humanitaarkaalutlustel koju Eestisse. Samuti on Eesti suursaadikul Indias plaanis lähiajal sõita Tamil Nadu osariigi võimuesindajatega laevakaitsjate teemal kohtuma.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus kinnitas, et Eesti kodanikest laevakaitsjate juhtum on välisministeeriumi ja Eesti New Delhi saatkonna põhitähelepanu all seni, kuni asi on leidnud lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles