Välisministeerium Tuneesiast eemale hoida ei soovita: kuurortides on rahulikum

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamises hukkunute mälestuspaik Tuneesias Sousse´is Imperial Marhaba hotelli rannal
Tulistamises hukkunute mälestuspaik Tuneesias Sousse´is Imperial Marhaba hotelli rannal Foto: SCANPIX

Eesti välisministeeriumi reisiinfo lehel on kirjas, et Tuneesiasse reisides tuleks teatud piirkondi vältida, kuid täielikult Tuneesiat välisministeeriumi hinnangul vältima ei pea.

Kui näiteks 2014. aasta kevadel tõstis Eesti välisministeerium Egiptusesse reisimise hinnangulist ohutaset ja ei soovitanud puhkajatel sõita ka kuurortidesse, siis Tuneesia puhul on ohutase endine - soovitatakse vältida lihtsalt teatud piirkondi.

Välisministeeriumi koduleht teatab reisijatele, et seoses 18.märtsil ja 26. juunil toimunud terrorismirünnakutega kuulutas Tuneesia valitsus 4. juulil välja eriolukorra. Palume Tuneesiasse reisijatel olla ettevaatlik ja järgida Tuneesia ametkondade ohutusalaseid korraldusi ning nõuandeid. Välistatud ei ole uued intsidendid, seisab välisministeeriumi kodulehel.

«Vältige kõiki poliitilisi kogunemisi ja demonstratsioone! Jälgige kohalike võimude teadaandeid ning kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige kindlasti oma hotellis või peatuspaigas! Demonstrandid ei ole välismaalaste suhtes vaenulikud, kuid eksisteerib väga suur risk juhuslikuks vägivallaks. Tuneesia kuurortides on olukord rahulikum ja otsese vägivalla ohtu ei ole,» seisab välisministeeriumi kodulehel.

Samas ei soovita ministeerium külastada Liibüaga piirnevaid alasid. 

Samal ajal soovitab Briti välisministeerium oma kodanikel Tuneesiast lahkuda, kuna uute terrorirünnakute tõenäosus on suur.

Pärast 26. juunil Sousse`i kuurortlinnas aset leidnud rünnakut, milles hukkus 38 inimest, nende seas enim britte, andsid Ühendkuningriigi võimud Tuneesiasse reisimise hoiatuse.

Briti diplomaatide sõnul peaks Tuneesia tugevdama julgeolekumeetmeid, et turiste paremini kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles