Viljandimaa rahvaliitlased esitasid esimehe kandidaadiks Riina Kulli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Kull
Riina Kull Foto: Margus Ansu

Viljandimaa rahvaliitlased otsustasid teisipäeval esitada Rahvaliidu esimehe kandidaadiks senise aseesimehe Riina Kulli.

Viljandi maakonnaühenduse esimees Enn Sarv ütles BNS-ile, et esimehe kandidaadiks esitati maakonnaorganisatsiooni konverentsil Riina Kull. Aseesimehe kohale seati tema sõnul üles praegugi sama ametit pidavate Viljar Jaamu, Andrus Bloki, Ester Tuiksoo ja Mai Treiali ning Tallinna linnaühenduse juhatusse kuuluva Priit Kõrve kandidatuur.

Rahvaliit saab uued juhid 20. novembril, kui Tartus kogunev kongress peaks vastu võtma uuendatud programmi ja põhikirja ning valima parteile üheks aastaks esimehe, aseesimehed, volikogu ning revisjonikomisjoni. Volikogu peaks seejärel ametisse kinnitama uue juhatuse ning valima ka aukohtu liikmed.

Kongressi eel arutavad juhtide valimist, aga ka programmi- ja põhikirjamuudatusi ning erakonna valimisplatvormi Rahvaliidu maakonna- ja linnaühendused, kellest esimesena pidasid septembri lõpus konverentsi Pärnumaa rahvaliitlased. Pärnu maakonnaühendus esitas esimehe kandidaadiks partei aseesimehe Viljar Jaamu, kes pole aga partei juhiks kandideerimist veel otsustanud. Jaamu ütles eelmisel nädalal BNSile, et keskendub praegu mereakadeemia rektori konkursile.

Viimati valis Rahvaliit uusi juhte tänavu juuli alguses peetud erakorralisel kongressil, kui erakonna esimeheks sai Juhan Aare ning aseesimeesteks Lääne-Viru maakonnaühenduse esimees Andrus Blok, Jõgeva maakonnaorganisatsiooni juht Riina Kull, ettevõtja Viljar Jaamu ning riigikogu liikmed Ester Tuiksoo ja Mai Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles