Rõivas: Kreeka otsus peab tulema täna

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Tairo Lutter

Peaminister Taavi Rõivas sõidab täna Brüsselisse euroala tippkohtumisele, mille põhiliseks eesmärgiks on peaministri sõnul taastada kindlus, et Kreeka valitsus teeb omalt poolt kõik, et neil oleks võimalik euroalasse jääda.

«Kreeka majanduslik olukord on järsult halvenenud ja usaldus Kreeka juhtide otsustavuse kohta on kahanenud. Referendum raskendas olukorda veelgi, viies pankade sulgemiseni ning kapitalikontrollideni,» nentis Rõivas. 

Peaministri sõnul kulutas referendum väärtuslikku aega ning usaldust. Samas pidi Kreeka valitsus mitmed sammud, millele ta ise kutsus referendumil ei ütlema, paar päeva hiljem ikkagi parlamendile heakskiitmiseks esitama.

«Enamus kreeklasi soovib eurot ning suurem osa parlamendist toetas reformiettepanekuid. Tänaste kohtumiste eesmärk on näha, kas Kreeka valitsus on valmis nii kodus kui Euroopas tegema kõik ja rohkemgi, et see läbi läheks. Käes on otsustav hetk,» ütles peaminister. 

«Euroopa Liit on alati valmis oma liikmeid aitama ja me arutame ka täna Kreeka abistamist väga tõsiselt ja vastutustundlikult. Kuid peamine vastutus on praegu Kreekal.»

Rõivase sõnul ei ole Kreeka riigijuhtidel enam aega ning euroalasse jäämiseks vajalikes reformides tuleb kokkuleppele jõuda. 

Euroala rahandusministrid eile toimunud kohtumisel kokkulepet ei saavutanud, arutelu jätkub täna. Peaminister Rõivas naaseb Eestisse täna hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles