Saksa riidepood jättis saarlastest töölesoovijad pika ninaga

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Oktoobris valmivas Saaremaa suurimas kaubanduskeskuses oma filiaali avada plaaninud Saksa odavriietefirma Takko Fashion loobus kavast ning jättis esindusse tööle kandideerinud inimesed pika ninaga.


«Nägin Takko Fashioni töökuulutust juulis kohalikus ajalehes ja otsustasin samuti kandideerida, kuna olin mandril ühes sellises poes käinud ja mulle see väga meeldis,» meenutas Nasva kaupluses töötav Signe Oll ajalehele Meie Maa.

Takko Fashioni kauplusesse töölesaamisele eelnes põhjalik vestlus, pärast mida anti Signele nädal aega hiljem teada, et ta on konkursi edukalt läbinud ja osutunud valituks.

«Olin juba oma eelmisesse töökohta lahkumisavalduse kirjutanud, kui äkki sain mõni aeg hiljem Takko Fashionilt tähitud kirja, kus teatati, et vabandage, et tekitasime teile ebameeldivusi, kuid tänavu pole kavas firma esindust Saaremaal avada,» oli Signe Oll ebameeldivast teatest šokeeritud.

«Kirjas anti ka mõista, et kui firmal peaks siiski tulevikus olema kavas Saaremaale laieneda, arvestatakse ka minuga, kuid kahjuks mina nendega enam arvestada ei saa, kui nad niimoodi inimesi ninapidi veavad.»

Takko Fashioni filiaali müüjaks-klienditeenindajaks valitud Signe Ollil siiski vedas. Senine tööandja, Saaremaa Tarbijate Ühistu, oli mõistev ning ta sai koha Nasva kaupluses tagasi.

«Samas ma ei tea, kuidas läks teistel inimestel, kes samuti valituks osutusid. Ka nemad võtsid end ju ilmselt seniselt töökohalt lahti ja kas neil samamoodi vedas nagu mul, et endine tööandja oli nõus nad tagasi võtma?» oli Signe murelik.

Oma nime avaldamisest keeldunud Takko Fashioni esindaja ütles, et ootamatu otsus Saaremaale mitte laieneda tulenes Saksamaal tekkinud takistavatest teguritest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles