Kohvri kriminaalasi saadeti uuesti Pihkva kohtusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Pihkva kohtus.
Eston Kohver Pihkva kohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

FSB lõpetas täiendavad uurimistoimingud Venemaal kinni peetava Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri suhtes ning saatis tema kriminaalasja uuesti Pihkva kohtusse.

Juba kümme kuud Venemaal Eesti riigi kinnitusel aluseta kinnipeetava Kohvri kriminaalasja uurija teatas täiendava uurimise lõpetamisest eelmisel nädalal ja tänaseks (esmaspäeval) peaksid kõik materjalid juba olema saadetud tagasi Pihkva oblasti kohtusse, ütles Postimehele Vene riigi poolt Kohvrile määratud kaitsja Jevgeni Aksjonov.

«Kõik täiendavad toimingud, mis kohtunik juuni algul määras, on läbi viidud,» ütles Aksjonov soovimata täpsustada, mis nimelt kohtunik kirjutas FSBle ette teha, sest tegemist on salajase materjaliga. «Mida oli vaja, seda tehti.»

Aksjonovi sõnul peaks Pihkva oblasti kohus juba sel nädalal määrama, millal jätkub kohtuprotsess Kohvri üle. Kohtu otsusel on praegu Kohver vahi all vähemalt 8. augustini. Kohvrit hoitakse kinni Pihkva eeluurimisisolaatoris.

Advokaadi sõnul tema taha kohtuprotsessi jätkumine ei jää, sest ta ei plaani lähiajal puhkusele minna. «Nagu öeldakse, nii ma sõidan (kohtusse),» lubas Aksjonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles