Narva linnusest saab terviklahendusega Eesti ja Euroopa esindusobjekt

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnuse kujundus ideekavandi Kaks sõpra raames
Narva linnuse kujundus ideekavandi Kaks sõpra raames Foto: JVR Arhitektuuribüroo

Narva linnuse arhitektuurikonkursi võitis ideekavand, mille alusel muudetakse linnuse territoorium üheks Eesti silmapaistvamaks ajalooliseks vaatamisväärsuseks ning kaasaegseks konverentside ja avalike ürituste läbiviimiste kohaks.

Konkursi eesmärgiks oli leida Narva linnuse territooriumile ja hoonetele terviklahendus. Samuti plaanitakse linnusesse rajada avastuskeskus, mis peaks muutma kogu piirkonna Eesti ja Euroopa esindusobjektiks ning kandma seejuures selle ajaloolist väärtust.

Arhitektuurikonkursi võitis idee märgusõnaga «Kaks sõpra,» mille autorid on arhitektuuribüroo JVR liikmed Kalle Vellevoog, Tiiu Truus, Lidia Zarudnaja ja Martin Proomik,

Narva muuseumi juhataja Andres Toode sõnul oli võidutöö kõige põhjalikumalt ja terviklikumalt läbi töötatud ning sisaldas autorite täiendavat ettepanekut muuseumi ja Joaoru vahelise sissepääsu rajamise kohta.

Projekt realiseeritakse osaliselt 2018. aastaks ning tervikuna viie aasta jooksul ja seda rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondi meetmete toel.

Eesti Arhitektide Liidu ja Sihtasutus Narva Muuseumi poolt välja kuulutatud arhitektuurivõistlusele esitati kokku viis tööd ning auhinnafond suuruses 52 000 eurot jagunes esimese kolme koha vahel vastavalt 20 000, 15 000 ja 10 000 euro suurusteks preemiateks. Lisaks anti välja mitmeid ergutuspreemiaid.

Näitus võistlustöödega avatakse Narva linnuses 30. juulil kell 16 ning sügisel on võimalik kavanditega tutvuda ka Eesti Arhitektuurimuuseumis Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles