Aasta viimased kolm kuud on jalakäijale kõige ohtlikumad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija õhtuhämaruses. Pilt on illustratiivne.
Jalakäija õhtuhämaruses. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Kuigi liiklusõnnetuste arv on aasta-aastalt vähenenud, on valgel ja pimedal ajal juhtunud õnnetuste suhe enam-vähem samaks jäänud, oluliselt pole muutunud ka pimedal ajal hukkunud jalakäijate arv.


«Aasta kolmel viimasel kuul juhtub jalakäijatega sama palju või rohkemgi õnnetusi kui aasta eelneva üheksa kuuga kokku,» ütles maanteeameti nõunik Villu Vane.

Viimane kvartal on jalakäija jaoks liikluses kõige raskem aeg seetõttu, et palju on pimedat aega ning liiklusolud lähevad iga päevaga üha halvemaks. «Peale selle tulevad varsti udused ja vihmased ilmad, mis omakorda nähtavust halvendavad. See ilus talvine aeg, kus teeservad on valged ja jalakäijad sõidukijuhtidele ilusti nähtavad, algab meil tavaliselt järgmise aasta esimestel kuudel,» lausus Vane.

Ta lisas, et kõik sõidukijuhid teavad, kui raske on sellistes oludes jalakäijat märgata. Jalakäijad aga ei pruugi sellest muidugi ise alati aru saada, sest nemad näevad autotulesid juba kaugelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles