Juunis jättis ajateenistusse tulemata üle poolesaja kutsealuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenistusse läheb Eestis vabatahtlikult vaid kolmandik ajateenijatest.
Ajateenistusse läheb Eestis vabatahtlikult vaid kolmandik ajateenijatest. Foto: SCANPIX

Ajateenistusse jättis tänavu juunis tulemata üle poolesaja kutsealuse ja kaitseressursside amet selgitab tulemata jätmise põhjusi.

«Ajateenistusse ei ilmunud 57 kutsealust,» ütles teisipäeval BNS-ile ameti avalike suhete nõunik Marke Teppor. «Põhjuste väljaselgitamisega me alles tegeleme - selleks kutsutakse noormehed ütlusi andma.»

Teppori sõnul näitab varasem kogemus, et sageli on põhjusteks ootamatud terviseprobleemid, näiteks luumurrud või haigestumised, kuid on ka teisi põhjusi.

Juuni lõpus alustas kaitseväe üksustes ajateenistust 1797 noort, nende seas ka kümme neidu. Suurem osa juuli alguses teenistusse asunud noortest saab 11 kuu jooksul jao- või reservrühmaülema väljaõppe. Kõige enam asus noori seekord teenistusse Kuperjanovi jalaväepataljonis, tagalapataljonis ja Viru jalaväepataljonis.

Järgmine kord kutsutakse ajateenistusse  40. nädalal, ehk 28. septembrist 2. oktoobrini. Siis alustab teenistust ligi 1200 kutsealust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles