Andmekaitsjate uus juht sai paika pandud

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Peep.
Viljar Peep. Foto: Raigo Pajula

Valitsus kinnitas tänasel istungil uueks andmekaitse inspektsiooni peadirektoriks Viljar Peebu, kuna praeguse juhi Urmas Kuke ametiaeg lõppeb käesoleva aasta 30. septembril.


Hetkel töötab Peep justiitsministeeriumi õigusloome ja arenduse talituse juhatajana, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Peebu kandidatuuri andmekaitse inspektsiooni peadirektori ametikohale asumiseks toetas ka riigikogu põhiseaduskomisjon.

Peep nimetati andmekaitse inspektsiooni peadirektori ametikohale määratud ajaks alates selle aasta 1. oktoobrist kuni 2013. aasta 30. septembrini.Viljar Peep on kaitsnud doktorikraadi ajaloo erialal ning töötab alates 1995. aastast justiitsministeeriumis. Ta on osalenud äriregistri sisulisel ülesehitamisel ning äriregistri ja kinnistusraamatu täiselektrooniliseks muutmisel, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Peep on olnud tegev notariaal-, mere-, äri- ja ühinguõiguse - ning tsiviilkohtu- ja täitemenetluse alases seadusloomes ning kohtunikuabi ja vandetõlgi institutsiooni loomisel.

Ta juhtis äriregistri 2-tunnise-kiirmenetluse projekti ning veab ettevõtete aruandluskohustuse lihtsustamise ametkondadevahelist komisjoni ning digitaalallkirjade piiriülese kasutamise töörühma.

Tema sulest on ilmunud mitmeid trükised, sh esimene taasiseseisvuseaegne gümnaasiumi ühiskonnaõpetuse õpik (kaasautorina).

Doktorikraadi kaitses Tartu Ülikoolis raamatu «Eesti sotsiaalpoliitilise õigusloome arengujooned 1. omariiklusajal» põhjal. Lisaks on ta olnud majandusajaloo õppejõud Tallinna Tehnikaülikoolis.

President on talle andnud Valgetähe teenetemärgi.

Kuni septembri lõpuni töötab Viljar Peep justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika osakonna õigusloome ja arenduse talituse juhatajana.

Andmekaitse inspektsiooni peadirektori leidmiseks kuulutas riigisekretär välja avaliku konkursi, mille korraldas riigikantselei juures tegutsev kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjon. Konkurss koosnes kolmest voorust, mille jooksul esitasid kandidaadid kirjaliku töö ning tegid psühhomeetrilisi teste ja peeti komisjoniga vestlusi.

Konkursi lõpuks jäi sõelale üks kandidaat - Viljar Peep - , kelle kandidatuuri ka justiitsminister Rein Lang pärast põhiseaduskomisjon heakskiitu valitsusele esitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles