Venemaa hurjutas Ukrainat ebasõbraliku poliitika pärast

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa toetajad lehvitamas lippudega, kui Vene sõjalaev saabus Sevastoopolisse pärast osalemist sõjalises operatsioonis Gruusias.
Venemaa toetajad lehvitamas lippudega, kui Vene sõjalaev saabus Sevastoopolisse pärast osalemist sõjalises operatsioonis Gruusias. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa mõistis täna hukka Ukraina ebasõbraliku hoiaku Vene-Gruusia konflikti suhtes, sealhulgas Ukraina püüded seada piiranguid Vene Musta mere laevastikule.

«Ukraina võimud on viimasel ajal ajanud poliitikat, mida ei saa näha teisiti kui ebasõbralikuna Venemaa suhtes,» märkis Vene välisministeerium AFP teatel.

Lääs on avaldanud muret, et suur venelaste vähemus Ukrainas jätab võimaluse, et Moskva tungib pärast Lõuna-Osseetiat ka ukrainlaste territooriumile.

Venemaa on varem öelnud, et vägesid Lõuna-Osseetiasse saates kaitsti oma kodanikke.

Interfaxi teatel esitas Ukraina välisministeerium eile Vene saatkonna esindajale noodi, kus on kirjeldatud Vene sõjalaevade ja üksuste Ukraina piiri ületamise korda.

«Iga Musta mere laevastiku üksus peab Ukraina piiri ületamiseks eelnevalt luba küsima,» ütles Ukraina ministeeriumi esindaja.

Piiri ületamiseks loa taotlemisel tuleb esitada ka laeva või lennuki meeskonna nimekiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles