Autokoolide liit: see juhtum jahmatas meid kõiki

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autokoolide liidu juhatuse esimees Enn Saard.
Autokoolide liidu juhatuse esimees Enn Saard. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Autokoolide Liidu juhatuse esimehe Enn Saardi sõnul on noore naise väited, justkui oleks autokooli sõiduõpetaja teda ahistanud, igal juhul tõsised. Küll aga usub ta, et see on lihtsalt üks halb näide.

Saard ütles Postimehele, et viimase kolme-nelja aasta jooksul on liidu poole küll paaril korral pöördutud mõne probleemiga, kuid millegi nii tõsisega mitte. Näiteks on õpilased kurtnud, et õpetaja läheb vesteldes liiga isiklikuks või siis puudutab õpilase kätt või põlve. Sellisel juhul on Saard õpilasel soovitanud kooli või õpetajat vahetada.

«See eilne jahmatas meid kõiki,» kommenteeris ta Postimehe artiklit. Samas aga ei usu ta, et selline käitumine sõiduõpetaja poolt Eestis tüüpiline oleks.

«Ma arvan, et see on üks väga halb näide.» Samalaadsete juhtumite ärahoidmiseks tema hinnangul otseselt midagi muuta ei saa.

Asjal on kaks poolt: «Mulle on ka kaevatud, et mis ma teen, et kui ikka tullakse jumala läbipaistvate riiete ja kõige muuga, väljakutsuvalt»

Küll aga avaldas ta arvamust, et taolistes olukordades on alati kaks poolt. Nii tundus talle ka Postimehe artiklit lugedes. «Natukene tundub, et teine pool mängis ise ka mingi maani kaasa.»

«Eks muidugi ole meil ka teistpidi juhuseid olnud, kus tullakse (õpilane tuleb sõidutundi – toim) ka näiteks ahvatleva riietusega. Mulle on ka kaevatud, et mis ma teen, et kui ikka tullakse jumala läbipaistvate riiete ja kõige muuga, väljakutsuvalt,» rääkis Saard.

Autokoolidel raske

«Ükski kool sellist jama endale täna küll ei taha,» ei teinud Saard saladust, et tegemist on väga tõsise juhtumiga. Samas aga nentis ta, et Eestis on autokoolidel täna väga raske olukord, sest häid õpetajaid on väga vähe.

«Täna ongi tekkinud olukord, kus koolid väga õpetajalt nõuda ei saa, sest õpetajaid ei ole palju. Kui hakkad nõudma, läheb minema. Aga loomulikult, kui on ikka selliseid asju (nagu Postimehe artiklis välja toodud – toim), siis ma usun, et ükski kool ei mõtle kaht korda – kõik lõpetavad kohe ise töösuhte »

Postimees kirjutas eile, kuidas ühe noore naisterahva väitel tegi autokoolis vanem meesõpetaja talle koolituse ajal vahetpidamata kahemõttelisi märkusi ja puudutas «juhuslikult». Viimaseks jäänud sõidutunnis nõudis riided seljast heitnud õpetaja, et õpilane temaga alasti ujuma läheks. Õpetaja ise teatas hiljem, et kahetseb oma käitumist ja esitas autokoolile lahkumisavalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles