Kaljurand: kõiki välispoliitilisi teemasid tuleb ka Eesti sees selgitada

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand ja Taavi Rõivas Kadriorus.
Marina Kaljurand ja Taavi Rõivas Kadriorus. Foto: Sander Ilvest

Välisministrina tööd alustava Marina Kaljuranna sõnul väärivad kõik välispoliitilised teemad ka Eesti sees inimestele selgitamist.

Praegu on ilmselt kõige suurem tähelepanu pööratud pagulaste teemale. Aga laiemalt tuleks rääkida ka kõigest, mis puudutab Kreekat, laiemalt julgeolekut,  suhteid üksikute riikidega ning Euroopa Liidu ühtsust ja solidaarsust. Ma usun, et p ole välispoliitilist teemat, millest ei tuleks rääkida laiemalt,» ütles Kaljurand täna Kadriorus ajakirjanikele.

Oma võimaliku Reformierakonda astumise kohta ütles Kaljurand, et ta pole veel ametlikult välisministri ametiski ja selle küsimuse otsustamiseks on talle tarvis aega anda.

Rääkides Eesti-Vene suhetest, ütles Kaljurand, et see on osa Eesti välispoliitikast ning Euroopa Liidu-Venemaa ja NATO-Venemaa suhetest.

«Neid kõiki asju tuleb vaadata koos ja ma loodan, et mul tekib võimalus kohtuda oma vene kolleegiga, et arutada päevakorral olevaid küsimusi. Olgu selleks siis piirilepingu sõlmimine või Eston Kohvriga seotu,» ütles Kaljurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles