Merepäästepatrull otsis hädasolijaid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvekaater
Piirivalvekaater Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna öösel anti häirekeskusele teada taevas nähtud hädarakettidest, kuid merepäästepatrull hädasolijaid ei leidnud. Politsei tuletab meelde, et rakettide põhjuseta kasutamine on keelatud.

Ööl vastu tänast kell 1.09 anti merevalvekeskusele Saaremaa lähistel Vätta ja Allirahu vahel asuva jahi pardalt teada, et näha on punast hädaraketti Kõiguste ja Sandla majaka vahelisel alal. Võimalikku hädasolijat asuti otsima piirivalvelaevaga ja Kuressaare merepäästepatrull läks merele kaatriga, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Kell 1.25 jõudis häirekeskuse vahendusel teade merevalvekeskusse inimeselt Turja sadamast, kes nägi punaseid rakette Kõiguste lahes. Kuressaare merepäästepatrull otsis kaatriga ja kaldalt Kõiguste lahe läbi, ent midagi ei leitud. Piirivalvelaevaga vaadati üle Kõiguste lahest välja jääv ala Kübassaare majaka kandist kuni Väikse väinani. Kedagi merelt ei leitud ja kell 6.42 otsingud lõpetati.

Politsei tuletab meelde, et punast värvi raketid lastuna veekogult või veekogu vahetust lähedusest on rahvusvaheline märguanne hädaolukorrast. Punane langevarjuga rakett lendab 300 meetri kõrgusele, nähtavuskaugus on kuni 40 kilomeetrit ja põleb 40 sekundit – seega on pika aja jooksul päris kaugele nähtav ja annab teada, et keegi vajab abi.

Sellise raketi kasutamine muuks otstarbeks kui hädasignaaliks on territoriaal- ja sisemerega ning Peipsi järve, Lämmijärve ja Pihkva järvega külgnevates valdades keelatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles