Riigikohus hakkab arutama Triin Tulevit peksnud mehe süüasja

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Vesiloo mõisteti Triin Tulevi peksmise eest tingimisi vanglasse.
Rasmus Vesiloo mõisteti Triin Tulevi peksmise eest tingimisi vanglasse. Foto: Erik Prozes

Riigikohus otsustas menetlusse võtta Triin Tulevi peksmises süüdi jäänud Rasmus Vesiloo süüasja. Vesiloo taotles ringkonnakohtus oma karistuse tühistamist, kuid ringkonnakohus jättis maakohtu otsuse muutmata.

Ringkonnakohus nõustus täielikult maakohtu otsuse põhjenduste ja järeldustega ning leidis, et esitatud apellatsioonid ei anna alust maakohtu otsuse tühistamiseks.

Nii Triin Tulevi peksmises süüdi mõistetud Rasmus Vesiloo kui ka Tulev ise kaebasid mullu detsembris tehtud Harju maakohtu otsuse edasi – Tulevi esindaja meelest oli Vesiloole määratud karistus liiga leebe, Vesiloo aga väidab, et ei mäleta peksmist.

Rasmus Vesiloo kaitsja Aadu Luberg taotles apellatsioonis tühistada Harju maakohtu 15. detsembri  otsus täies ulatuses ning mõista Rasmus Vesiloo temale esitatud süüdistuses õigeks.

Vesiloo mõisteti üheksaks kuuks tingimisi vangi kolmeaastase katseajaga. Tulevile pidi ta maksma 3500 eurot, ehkki tsiviilhagi raames küsiti 20 000 eurot.

Asja hakkab arutama riigikohus

Otsus ei ole aga veel jõustunud, kuna Vesiloo kaebas otsuse riigikohtusse, kes otsustas eile asja uuesti menetlusse võtta.

Süüdistuse järgi peksis Vesiloo oma rasedat elukaaslast Triin Tulevit (28) tunamullu ööl vastu 25. augustit korduvalt näopiirkonda, tagus teda vastu seina, istus kõhu peale ja lõi jalge vahele.

Vesiloo advokaat Aadu Luberg ei ole kohtus peksmist vaidlustanud. Küll aga väitis Vesiloo, et ei mäleta rünnakut. Nimelt olevat Vesilool diagnoositud unehäire ning advokaadi kinnitusel võis mees selle all kannatada ka rünnaku ajal. Vesiloole on tehtud kaks terviseekspertiisi. Seejuures on arstid mõlemal korral leidnud, et Vesiloo oli peksmise ajal võimeline oma tegudest aru saama. Kohus leidis, et mees oli tavalises alkoholijoobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles