Prokurör nõudis libainkassaatoritele reaalselt vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvi Salong
Arvi Salong Foto: Politsei

Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas jõudis protsess SEB Rapla pangakontorist enam kui kolme miljoni krooni väljapetmises süüdistatava kahe arvatava libainkassaatori üle kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör kohtualustele reaalset vangistust.

Lääne ringkonnaprokuröri Aarne Pruusi hinnangul on 31-aastase Andrus Eriku ja 40-aastase Illar Ringi süü kelmuses tõendatud ning kohus peaks mõistma mõlemale mehele reaalse vangistuse. Kannatanu ehk SEB esitas meeste vastu 3.312.000-kroonise hagi.

Kohtualuste kaitsjad kinnitasid aga, et süü on tõendamata ning kohus peaks süüdistatavad õigeks mõistma. Pärast kohtuvaidluseid said Ring ja Erik õiguse viimaseks sõnaks, milles nad kinnitasid samuti, et ei ole pangakelmust sooritanud.

Kohus langetab otsuse 10. novembril.

Protsessi ajal vahi all viibivatel Ringil ning Erikul lasub süüdistus suureulatuslikus kelmuses, mis oli sooritatud isikute grupis ning mille eest näeb karistusseadustik kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Eeluurimisel kogutud andmetel oli kuriteoga seotud ka kolmas mees, 40-aastane Arvi Salong, kuid kuna temal õnnestus politseinike vaateväljast kaduda, on tema süüepisoodid üldisest kriminaalasjast eraldatud. Kui politseinikud peaksid tagaotsitavaks kuulutatud mehe hiljem tabama, saadab prokuratuur ta eraldi kohtu ette.

Ajakirjanduses on varem väidetud, et miljonikelmuse organisaator oli Salong ning pangakontoris käis sularaha järel Andrus Erik. Illar Ring oli aga Sularahakeskuse töötaja, kes oli varem sama pangakontorit inkasseerinud ja teadis tänu sellele rahaveo üksikasju.

Lääne ringkonnaprokuröri Aarne Pruusi sõnul andsid eeluurimisel kogutud andmed alust kõigile esitada süüdistus kelmuse täideviimises. Samas tõdes ta, et Salongi asukohta pole politseinikel õnnestunud tuvastada, samuti on leidmata pangakontorist saadud ligi kolm miljonit krooni.

Inkassaatori vormi kandnud mees sisenes mullu 2. novembril kella 10 ajal Raplas Tallinna maanteel asuvasse SEB pangakontorisse ning sai heausksete pangatöötajate käest sularaha. Seejärel kurjategija lahkus. Kelm saabus sündmuskohale Fordi väikekaubikuga, mille pärast kuritööd tänavale maha jättis ning lahkus pangakontori juurest ilmselt ATV-ga. Hiljem selgus, et Ford oli veidi varem Elvast ostetud ning väidetavalt tegi seda Arvi Salong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles