Soomlaste jaht sõitis Ruhnu all madalikule

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu.
Ruhnu. Foto: Toomas Huik

Kaks soomlast sõitsid neljapäeva hommikul Ruhnu saare Ringsu sadama lähedal jahiga Neptuna madalikule kinni, misjärel kohalikud vabatahtlikud merepäästjad aluse vabastasid.

16. juulil kell 9.37 teatasid Ruhnu vabatahtlikud merepäästjad merevalvekeskusele, et Ringsu sadama lähedal on madalikule sattunud jaht, mille pardal kaks inimest, kelle elu ohus ei ole, kirjutab Meie Maa.

«Jaht keeras liiga vara ära ja jäi korralikult madalikule kinni, nii et tüür asus ka liiva sees,» rääkis Ringsu sadama järelevaataja Priit Kapsta, kel endal ka vabatahtliku merepäästja tunnistus olemas.

Merepäästjad asusid mootoriga kaluripaadiga sikutama, see töö edenes visalt, poole meetri kaupa. Ent siis tulid merepäästjad vana nipi peale - nad tõmbasid mastist kroodi otsast (sellega tõstetakse üles suurt purje – toim), mille tulemusena jaht kaldus kreeni ja kiil kerkis üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles