Raudne: Keskerakond sai tulevase peakorteri ruumid linnalt seadusevastaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne.
Indrek Raudne. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimehe Indrek Raudse hinnangul sai Keskerakond oma tulevase kontori Toomrüütli 3/5 linnalt seadusevastaselt.

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et kinnisturaamatus on kanne Toom-Rüütli 3/5 maja kohta tehtud tänavu 7. juulil ja Keskerakond pole pinda kelleltki ostnud, vaid see on lihtsalt ilmunud Keskerakonna omandisse.

«Tallinna linnavara võõrandamise korras seisab selgelt, et rohkem kui 500 000 krooni väärtusega linnavara võõrandamine vajab linnavolikogu heakskiitu,» sõnas Raudne. «Keskerakond sai aga sellel suvel 680 ruutmeeti suuruse linnale kuuluva väärtusliku pinna Toompeal täiesti tühja koha pealt, ilma et tehing oleks volikogu istungile või avalikkuse ette jõudnud.»

Raudse sõnul näitab säärane käitumine, et piir Keskerakonna ja Tallinna linna vahel on muutunud üha hägusamaks.

«Keskerakond juhib Tallinna, nagu oleks linn ühe partei eraomand. Edgar Savisaarel oleks aeg mõista, et kõrgeima võimu kandja linnas on volikogu, mitte Keskerakond,» ütles Raudne.

Raudse sõnul annab IRLi fraktsioon järgmisel volikogu istungil menetlusse arupärimise seoses Toom-Rüütli 3/5 ebaseadusliku võõrandamisega Keskerakonnale.

Keskerakond saatis aga välja teate, milles väidetakse, et meedias levitatav seisukoht, nagu Keskerakonna büroo laiendamisega oleks linnale tekitatud kahju, on asjatundmatu, sest aadressil Toom-Rüütli 3/5 teostatud pööningu- ja keldriruumide väljaehitamine toimus kaasomanike vastastikusel kokkuleppel.

Keskerakonna väitel ostis Keskerakond kõnealuste ruumide kaasomaniku õiguse eraisikult juba 1997. aastal ja käibest väljas olnud pinnad nõudsid korrastamiseks suuri investeeringuid, mida Keskerakond kaasomanikuna oli nõus tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles