Kohus kaalub pedofiil Toomas Meola vanglast vabastamist

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tuntumaid nimevahetajast pedofiile on Toomas H. Liiv, kellest sai Toomas Meola. Tema vahetas perekonnanime abielludes.
Eesti tuntumaid nimevahetajast pedofiile on Toomas H. Liiv, kellest sai Toomas Meola. Tema vahetas perekonnanime abielludes. Foto: Toomas Huik

Tartu maakohtu Jõgeva kohtumaja kaalub kuu lõpus pedofiiliakuritegude eest karistust kandva Toomas Meola (varasema nimega Toomas H. Liiv) ennetähtaegset vanglast vabastamist.

Meola (46) kannab praegu alla 14-aastase lapse seksuaalse ärakasutamise ning lapspornograafilise ja -erootilise sisuga kirjanduse omamise ja levitamise eest mõistetud nelja-aastast vanglakaristust, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Meola karistusaega arvestatakse tema kinnipidamisest 2012. aasta 30. oktoobril ning tema karistusaeg lõppeb 2016. aasta 30. oktoobril.

Eelmise aasta lõpus Meola vanglast vabastamist arutades jõudis kohus seisukohale, et vaatamata formaalsetele alustele tema tingimisi vangistusest ennetähtaegseks vabastamiseks, oleks see ennatlik, sest kohtul puudub veendumus, et Meola on tegelikult teadvustanud toimepandud kuritegude sisu ja tagajärgi ning aru saanud karistuse eesmärgist.

Kohus tõdes, et kahel korral kriminaalkorras karistatud Meola kuriteod on suunatud eelkõige laste vastu ning seejuures on kuriteod oma sisult muutunud varasemaga võrreldes oluliselt raskemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles