Õiguskantsler soovitab kõikidesse kainestusmaja kambritesse videovalvet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Jaanus Lensment

Õiguskantsler soovitab kainestusmajas viibivate kinnipeetute turvalisuse tagamiseks kõik kainestusmaja kambrid varustada videovalvega.

Joobes isiku puhul on terviserikke tõenäosus võrdlemisi kõrge ja ka viimastel aastatel politsei aresti- või kainestuskambrites aset leidnud kinnipeetute surmajuhtumid kinnitavad seda.

Õiguskantsleri nõunikud korraldasid juunis etteteatamata kontrollkäigud politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri kesklinna ja Ida-Harju politseijaoskondade arestikambritesse ja Põhja prefektuuri arestimaja kainestusmajja.

Kontrollkäigul selgus, et kainestusmajas on osa kambreid mõlemal korrusel videovalvega varustatud ning isikute neisse kambritesse paigutamine toimub ohuhinnangu põhiselt, kus kaalutakse ka kainestatava  terviseseisundit ja sellest lähtuvaid võimalikke riske.

Üheks meetmeks, mis küll lühiajalise, aga kinnipeetu tervise seisukohalt riskantsema kainestamise kontekstis aitab järelevalvet tõhustada, on videovalve kohaldamine, leiab õiguskantsler ning soovitab kõik kambrid varustada videovalvega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles