Toom: Euroopa Liidu Venemaa suunalist poliitikat mõjutavad vanad foobiad

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Euroopa parlamendi liige Yana Toom kirjutab ajakirjas Baltic Rim Economies avaldatud artiklis, et Euroopa Liidu Venemaa suunalist poliitikat mõjutavad vanad foobiad ning ühenduse maine idanaabri silmis vajab parandamist.

Toom leiab, et kriis Venemaa ja Euroopa Liidu suhetes on põhjustatud objektiivse teabe nappusest. «Eksperte survestatakse poliitiliselt ja ühiskondlikult,» märkis Toom. «Eurooplaste hinnangut Venemaa poliitilisele ja ühiskondlikule elule mõjutavad emotsioonid ja vanad foobiad,» kirjutas ta.

Lisaks kritiseerib Toom Euroopa ajakirjanduses ilmunud prognoose, mis ennustavad Venemaale majanduslikku krahhi, oligarhilist revolutsiooni või rahvarahutusi. Toomi hinnangul näitab selliste avalduste levitamine, et meedia tase on üldises languses.

«Nii läänes kui Venemaal on küllalt neid, kes õhutavad Ukraina sündmuste ajendil suurt sõjalist konflikti, kuid õnneks jäävad nad vähemusse,» kirjutas Toom, lisades et näeb Venemaa ja Euroopa Liidu vaheliste suhete tulevikku optimistlikult.

Saadik toob välja, et erinevalt Eestist on mitmetes Euroopa riikides parlamenti pääsenud Venemaad pooldavad erakonnad ning rõhutab, et euroskeptikute väljaütlemised võivad idanaabri silmis Euroopa Liidu populaarsust veelgi kahandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles