Rõivas: siseministrite kohtumine tõi vajaliku selguse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikepaat Lampedusa saare lähistel 2014. aasta jaanuaris.
Põgenikepaat Lampedusa saare lähistel 2014. aasta jaanuaris. Foto: HO/AFP

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna Brüsselis toimunud Euroopa Liidu siseministrite kohtumisel kokkulepitut kommenteerides, et praeguseks on selge, et Eesti panus Vahemere rändekriisi lahendamisesse jääb alla 200 inimese kahe aasta jooksul.

Rõivase sõnul on see Eesti jaoks jõukohane, vahendas valitsuse pressiesindaja.

«Eesti ühiskonnal ja ametkondadel on võime pagulaste lõimimiseks olemas ja nende hakkamasaamine meie juures sõltub sellest, kas oleme neile valmis võimaluse andma,» sõnas Rõivas.

Ühtlasi tänas Rõivas kõiki ametnikke ja diplomaate tänu kellele Eesti seisukohad mõjule pääsesid. Ta pidas silmas seda, et lõplik vastuvõetavate pagulaste arv lähtus vabatahtlikkuse printsiibist.

Siseministrite kohtumisel jõuti kokkuleppepele, et Eesti osa Vahemerekriisi lahendamisel moodustab kahe aasta jooksul 150 inimest, millele võib lisanduda veel kuni 30 inimest.

Eesti rände tegevuskava tuleb arutlusele 6. augusti valitsuse kabinetinõupidamisel. Selle nädala teisipäeval ja kolmapäeval on sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ning siseminister Hanno Pevkur ringkäigul suuremates kohalikes omavalitsustes, et pagulasteemat kogukondadele selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles