PPA muudab teenindussaalide lahtiolekuaegu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsus ja migratsioonibüroo teenindussaal Vikerlase tänaval.
Kodakondsus ja migratsioonibüroo teenindussaal Vikerlase tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

3. augustist on politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindussaalid üle Eesti avatud kell 9-17. Suuremates linnades jäävad teenindused avatuks igal tööpäeval ning ootavad alates augustist kliente ka kuu viimasel reedel, mil PPA teenindused olid seni suletud. Väiksema koormusega piirkondades töötavad teenindused edaspidi neli päeva nädalas.

PPA analüüsiteenistuse vanema Riina Senipalu sõnul jälgib PPA pidevalt teeninduste koormust ning nendes kohtades, kus inimesi käib palju, saab taotlusi edaspidi esitada igal tööpäeval, edastas ameti pressiesindaja.

«Isikut tõendavad dokumendid kehtivad kindla perioodi, mistõttu käib nende taotlemine lainetena. Viimane taotluste kõrgperiood algas 2012. aastal ning nüüd on see uuesti langemas, mistõttu muudame teeninduste töökorraldust. Kõige mugavam on teenindussaali külastada broneerides endale eelnevalt interneti kaudu selleks sobiv aeg,» ütles Senipalu. 

Kui seni olid PPA teenindussaalide lahtiolekuajad üle Eesti erinevaid, siis alates 3. augustist on kõik PPA teenindused avatud kella 9st 17ni.

Tallinna, Tartu, Viljandi, Jõhvi, Narva, Rakvere ja Pärnu teenindussaalid jäävad avatuks igal tööpäeval ning alates augustist saab seal isikut tõendavat dokumenti ja relvaluba taotleda ka kuu viimasel reedel, mil siiani olid PPA teenindussaalid klientidele suletud.

Jõgeval, Põlvas, Valgas, Võrus, Haapsalus, Paides, Raplas ja Kuressaares on PPA teenindused alates augustist avatud neljal päeval nädalas ning Kärdlas saab edaspidi dokumente taotleda kolmel päeval nädalas.

3. augustist lõpetab PPA isikut tõendavate dokumentide väljastamise Otepää ja Elva konstaablipunktis. Need teenindusletid avati 2012. dokumenditaotluste kõrgajaks, mis praeguseks on möödas. Piirkonna elanikud saavad edaspidi kasutada Valgas ja Tartus asuvaid teenindussaale.

Inimestel, kes on viimasel ajal Otepääl või Elvas isikut tõendavat dokumenti taotlenud, kuid pole sel järgi käinud, palub PPA võimalusel kahe nädala jooksul oma dokumendile järgi minna. Augusti alguseks väljastamata jäänud dokumendid edastatakse Tartu teenindusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles