Raplamaal hukkus plahvatuses mees

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raplamaal Alu alevikus suri mees plahvatuses saadud vigastustesse.
Raplamaal Alu alevikus suri mees plahvatuses saadud vigastustesse. Foto: Kaspar Pokk / Kanal2

Raplamaal Alu alevikus sai täna pärastlõunal mees plahvatuses eluohtlikke vigastusi ja suri.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahar ütles Postimehele, et plahvatus toimus umbes kella 14 paiku. Plahvatuse tagajärjel suri 36-aastane mees. Esialgsetel andmetel hoidis mees plahvatuse hetkel lõhkekeha käes.

Kahari sõnul teevad kaitsepolitsei ametnikud sündmuskohal menetlustoiminguid ning kuna sündmus on nii värske, siis täpsemaid kommentaare anda ei saa.

Täpsustamisel on ka see, mis tüüpi lõhkekeha plahvatas.

Kahari sõnul ei saa ta praegu midagi öelda ka plahvatuses hukkunud mehe tausta kohta.

Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad surma põhjustamist ettevaatamatusest ning lõhkeseadeldise või selle olulise osa, välja arvatud lõhkeaine, ebaseadusliku valmistamise, omandamise, hoidmise, edasitoimetamise, võõrandamise, üleandmise või muu ebaseadusliku käitlemise eest.

Teise inimese surma põhjustamise eest ettevaatamatusest võib kohus süüdimõistmisel karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

Lõhkeseadeldise ebaseadusliku käitlemise eest näeb seadus süüdimõistmisel ette 2-10-aastase vangistuse.

Kahar märkis, et kriminaalmenetluse käigus võivad paragrahvid muutuda.

Sündmuskohal viibiva fotograafi sõnul toimus plahvatus autoremonditöökoja territooriumil ning tõenäoliselt toimus plahvatus õues, kuna sündmuskohal tegutsevad uurijad on asetanud töökoja esisele asfaltplatsile ohtralt asitõendeid märgistavaid numbreid.

Politsei on sündmuskohale viivad teed lintidega blokeerinud ja kõrvalisi isikuid ligi ei lasta. Kella 17.30 ajal töötasid sündmuskohal kaitsepolitsei, politsei ja pommigrupi eksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles