Annetused meediaklubile Impressum vähenesid mullu neli korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Impressumi logo
Impressumi logo Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Aastaid kaitsepolitsei huviorbiiti kuulunud meediaklubi Impressum sai mullu annetusi ja toetusi neli korda vähem kui 2013. aastal.

MTÜ Impressum sai läinud aastal annetusi ja toetusi kokku 10 430 eurot, mida oli neli korda vähem, kui aasta varem, mil annetuste ja toetuste summa ulatus 41 885 euroni, selgub Impressumi majandusaasta aruandest. Samuti vähenesid hüppeliselt mitmesugused tegevuskulud tunamulluselt 40 266 eurolt 7 143 euroni.

Impressumi tööjõukulud olid mullu 3 449 eurot eurot ja tunamullu 2 766 eurot. Kahest liikmest koosnevale juhatusele tasu ei makstud.

Impressumi asutasid 2008. aastal Komsomolskaja Pravda v Severnoi Jevrope väljaandja Igor Teterin ja Komsomolskaja Pravda ajakirjanik Galina Sapožnikova, et korraldada suunatud arutelusid Venemaa mõjutustegevuse jaoks olulistel teemadel.

Kapo aastaraamatust selgub, et Impressumi korraldamisel on alates 2008. aasta sügisest toimunud regulaarsed Eesti-vastased propagandistliku sisuga üritused.

Sama grupp on oma tegevust Venemaa naaberriikides aasta-aastalt laiendanud. 2009. aasta juulis moodustati Moldovas ja Ukrainas Krimmis Galina Sapožnikova eestvedamisel klubi Format-A3, mis kasutab Impressumiga identset formaati ja samu esinejaid. Järgmine laienemine toimus 2010. aasta septembris, kui Ukraina pealinnas Kiievis alustas tegevust Skovoroda Klubi.  2011. aasta aprillis alustas Format-A3 kohtumisõhtute korraldamist Lätis ja 2012. aasta sügisel Leedus.

Kõik nimetatud klubid – Impressum, Format-A3 ja Skovoroda – on sisult samad. Impressumi üritustel ei toimu vaba mõttevahetust, vaid levitatakse enamasti Venemaa mõjutustegevuse põhisõnumeid. Külalised peavad end ette registreerima, küsimused tuleb esitada kirjalikult ja korraldajad valivad neist sobivaimad välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles