Kaitseliidul on pea 25 000 liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlane kuulipildujaga MG-3
Kaitseliitlane kuulipildujaga MG-3 Foto: SCANPIX

Kaitseliidu liikmete arv on endiselt tõusuteel ja täna on kaitseliidul kokku liikmeid 24 534.

Tänavu juuni lõpu seisuga oli kaitseliidul 15 577, naiskodukaitsel 2261, noortel kotkastel 3126 ja kodutütardel 3570 liiget, edastas kaitseliidu peastaap BNSile.

Mullu juuni lõpuga oli kaitseliidul liikmeid 14 545, naiskodukaitsel 2067, noortel kotkastel 3149 ja kodutütardel 3470.

Seega sai kaitseliit aastaga juurde 1032, naiskodukaitse 194 ja kodutütred 100 liiget, noored kotkad kaotasid samal ajal 23 liiget.

Kaitseliit on kaitseministeeriumi valitsemisalas tegutsev vabatahtlik, sõjaväeliselt korraldatud, relvi valdav ja sõjaväeliste harjutustega tegelev riigikaitseorganisatsioon, mis täidab temale Kaitseliidu seadusega ja selle alusel pandud ülesandeid.

Naiskodukaitse on naisorganisatsioon, mille tegevus on suunatud Kaitseliidu ülesannete täitmisele.

Noored kotkad on kaitseliidu struktuuriüksus, mille eesmärk on kasvatada noori vaimselt ja kehaliselt terveiks Eesti kodanikeks. Kaitseliidu noorteorganisatsiooni noored kotkad noorliige võib olla ainult seitsme- kuni 18-aastane meesoost Eesti kodanik.

Kodutütred on tüdrukute vabatahtlik isamaaline skautlik kaitseliidu noorteorganisatsioon, ja kodutütreks on seitsme- kuni 18-aastased tüdrukud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles