Vahistati Eesti kuritegelikus ilmas tuntud Haron Dikajev

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haron Dikajev 2006. aastal kohtus.
Haron Dikajev 2006. aastal kohtus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtu loal vahistati uutes kuritegudes kahtlustatuna Eesti kuritegelikes ringkondades tuntud Haron Dikajev.

Riigiprokuratuur ei soovinud kriminaaluurimise praeguses staadiumis ERRile avaldada, milles Dikajevit kahtlustatakse, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Praeguseks aastakümneid kriminaalpolitsei huviorbiidis olnud Dikajev on korduvalt kohtu all olnud, kuid on rasketest süüdistustest pääsenud - 1995. aastal süüdistati teda tapmiste korraldamises, 1999. aastal huligaansuses, 2002. aastal mõrva korraldamises, kuid toona mõisteti ta süütõendite puudumise tõttu õigeks.

2005. aastal mõistis kohus Dikajevi koos viie kaaslasega süüdi ühelt ärimehelt 100 000 krooni väljapressimises ning saatis nad neljaks aastaks vangi.

Eeluurimise ajal ka ligi kaheksa kuud vahi all olnud Dikajevi karistusaega arvestati alates 2006. aasta 15. septembrist ning see oleks pidanud lõppema 2010. aasta 27. jaanuaril, kuid ta vabastati juba 2008. aasta märtsis enne tähtaega elektroonilisele järelelvalvele allutamisega ehk n-ö jalavõruga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles