Mikser: poliitikas peab toimuma põlvkonnavahetus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Peeter Kümmel

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimeheks kandideeriv Sven Mikser rääkis TV3 saates «Kolmeraudne», et Eesti poliitikas peab toimuma põlvkonnavahetus.

«Ma arvan, et inimesed tegelikult tahavad saada sellist uut värsket valikut, midagi, mis eristuks sellest rääkivate peade seltskonnast, kes oli areenil üheksakümnendate keskel,» rääkis Mikser.

«Need enam kui 100 000 inimest, kes valisid Indrek Tarandi europarlamenti, tahtsid anda väga selget sõnumit Eesti poliitilistele liidritele, et nendega ei olda rahul. Nad on olnud paigas 20 aastat, need inimesed ei suuda välja tulla oma mõttekrampidest,» rääkis Mikser

«Eesti poliitiline mõttevahetus on 20 aastat keerelnud suuresti Edgar Savisaare isiku ümber,» ütles poliitik ja lisas, et savisaarlusest võib-olla ohtlikumgi on ansipism, mis seisnevat Eesti praeguse olukorra kritiseerijate avalikus naeruvääristamises.

«Kõik, kes Reformierakonna loosungeid kritiseerivad, tembeldatakse riigivaenlaseks,» ütles Mikser ja võrdles olukorda Putini Venemaaga. «Eestil terendab ees poliitilisest pluralismist kaugenemine, kaks suurt erakonda üritavad viia meid kahe partei süsteemi juurde, kus nad võiksid oma osaga rahul olla, aga valija valik jääks väga kitsaks,» rääkis Mikser.

Reformierakonna edu saladuseks peab poliitik optimistlikke väljaütlemisi. «Inimene armastab kuulda ilusa ilma ennustust isegi siis, kui tegelikult tuleb homme vihma. Me kindlasti ei taha laskuda nii primitiivsesse väitlusse, kui seda viljeleb Reformierakond,» viitas Mikser, et SDE ei plaani reformiparteist eeskuju võtta.

Üheks võimulolijate intellektuaalse stagnatsiooni lõpetamise viisiks peab Mikser ka enda peaministritoolile asumist. «Ma arvan tegelikult, et Eesti rahvas ootab sellist võimalust juba päris pikka aega,» oli poliitik oma edus kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles