Vabaerakond toetab tulumaksuvaba miinimumi tõstmist

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Martin Ilustrumm

Vabaerakonna tegevjuhi Margus Maidla kinnistusel tervitab erakond sotsiaaldemokraatide soovi tõsta tulumaksuvaba miinimum 400 euroni kuus.

«Oleme juba pikemat aega rääkinud, et Eesti maksusüsteem kannatab Reformierakonna dogmade all,» sõnas Maidla, kelle arvates tuleb suurendada madalapalgaliste sissetulekuid ilma edukate liigse koormamiseta. «Meil on hea meel, et sotsiaaldemokraadid mõistavad seda probleemi ning jagavad Vabaerakonna maksuseisukohti,» lisas ta, viidates et Sotsiaaldemokraatlik Erakond oleks võinud selle idee eest seista juba koalitsiooniläbirääkimistel.

«Tulumaksuvaba miinimumi tõus koos tulumaksu tõstmisega mõne protsendi võrra tõstab ligi 80 protsendi palgasaajate sissetulekuid,» lisas Maidla. «Selle tulemusel suureneb perede majanduslik kindlustunne ning tänu tarbimise hoogustumisele saab riik täiendavaid vahendeid kaudsete maksude näol,» kirjeldas ta ettepandavate muudatuste positiivset mõju.

Lisaks vähendab tulumaksuvaba miinimumi tõstmine Maidla sõnul üldist maksukoormust ning kergendab tööandjate koormust. «Riik sisuliselt deklareeriks tööandjatele, et võtab 400 euro ulatuses kuus tulumaksu maksmise enda õlule,» selgitas ta.

Vabaerakond leiab, et taoline majanduspoliitiline initsiatiiv ei ole tarvilik järjepideva tegevusena, vaid tulumaksuvaba miinimumi tuleks tõsta nüüd ja praegu, järgnevate aastate jooksul. «See aitab vähendada suuremahulist palgaemigratsiooni. Tulumaksuvaba miinimumi tõhus tõstmine on palgavaesuse vähendamiseks ja tööjõu kulude alandamiseks vajalik järjest suuremale osale ühiskonnast,» ütles Vabaerakonna tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles