Kuritöö ja karistus riigieksamil

Nikolai Karajev
, venekeelse Postimehe ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksamid ei pane proovile mitte ainult mõistust, vaid ka aususe. Risk olevat õilis asi, aga kas tasub riskida, kui võid lõputunnistusest ilma jääda? Foto on illustratiivne.
Riigieksamid ei pane proovile mitte ainult mõistust, vaid ka aususe. Risk olevat õilis asi, aga kas tasub riskida, kui võid lõputunnistusest ilma jääda? Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Haabersti vene gümnaasiumi õpilaste vanemate kõrvu jõudis hirmuäratav kuulujutt: gümnaasiumit ootavat peaaegu sulgemisoht, sest lõpetajate riigieksamil olla millegi kriminaalse peale satutud.

«Meie koolis tabati riigieksamil kümme noort ühesuguste vastuste esitamiselt, hindeks said kõik nulli, tunnistust ei antud. Nüüd peavad nad selle eksami uuesti tegema. Ma saan kõigest aru, nad on ise süüdi, aga ikka on noortest kahju. Saate aru, neil löödi elu täitsa segi, sel aastal ei saa enam kuhugi astuda. Aga mul on samas gümnaasiumis tütar üheksandas klassis. Ma nüüd ei teagi, äkki võtta tütar sealt ära, järsku pannakse kool kinni.»

See mureliku lapsevanema monoloog on suurepärane näide selle kohta, et hirmul on suured silmad ja et kuulduste levides kipuvad sääskedest saama elevandid. Ütleme kohe välja: lapsevanematel ei ole vaja millegi pärast muretseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles